Verslag carnaval 2020

Carnaval 2020 in het Ulewappersland

Ruim 3 maanden nadat Prins Peter d’n Twedde als 60e Opperuul tevoorschijn kwam en na vele gezellige vooravonden vooraf, waarbij o.a. zijn secundanten van het Jeugdcarnaval Prins Keano en Prinses Jenthe en bij de senioren de Very Important Pastoor Schriks bekend werden gemaakt, is het dan eindelijk zover. De Ulewapperstrein gaat in de hoogste versnelling om 6 dagen lang onafgebroken te genieten van het gezelligste volksfeest van het jaar.

Donderdagavond zijn er, na een bezoek aan de Neerkantse ouderen in Meijel, de Wapke-onderhandelingen. Fanatieke zoekers hebben weer maanden hun best gedaan en uiteindelijk komen ze er, na een gezellig avondje met onderhandelen, aan uit dat Wapke ook dit jaar weer op de Prinsenwagen zal prijken.

Vrijdag is het tijd om met de jeugd af te trappen.  Samen met Jeugdprins Keano, Jeugdprinses Jenthe en de Jeugdadjudanten Daan en Alana wordt het een gezellige middag vol optredens in de gymzaal van de basisschool. En ook daarna in Residentie ‘t Dorpscafé gaat dit feestje van jeugd en volwassenen samen nog een aantal gezellige uurtjes door.

Zaterdag, één van de Prinselijke hoogtepunten: uitkijken over een zee van Ulewappers op de Markt tijdens de sleuteloverdracht. Maar niet nadat er eerst een geweldig feestje samen met de Peelpluimen in café de Potdeksel is gevierd waar de kapellen maar bleven spelen en de stemming er goed inhielden.  Dit gebeurde daarna ook nog op het plein met de DMG Carnavalskraker en het kapellenfestival dat werd afgesloten (en verlengd) door onze eigen Ulewappers Hofkapel.  Ook bij terugkomst in Residentie ‘t Dorpscafé bleef het een groot feest tot in de late uurtjes

Zondag, optocht……..  of toch niet? De weergoden dwongen gemeente en carnavalsbesturen tot een moeilijke maar enige mogelijke beslissing.  Afgelasting van de optocht. En nu???

Toch gewoon feestvieren in het Ulewappersland.  Zaal Internos werd opgetogen, DJ Matje van de bank gehaald en alle deelnemers en publiek van de optocht verzamelden zich in de zaal waar bewezen werd dat een op het laatste moment geregelde feestje vaak het gezelligste is. Wat een feest was dat… geweldig!  En de optocht?? Nou niet alle creaties voor niks, want de optocht wordt een week later alsnog gehouden. Gewoon een dagje extra carnaval.

Maandag, echt een dag voor jong en oud. ‘s Morgens een fruitschaaltje en een praatje met de zieken. ‘s middags lekker eten en daarna met de allerjongste hossen en springen in De Moost waarbij ook de Ulewappers Dansmarietjes lieten zien dat ze weer helemaal terug zijn en voor de toekomst niet hoeven te vrezen. En ‘s avonds het Gemaskerd Bal. Een hele gezellige avond met 5 mystery guests, een muziekbingo en DJ Walliezz die de zaak op zijn kop zette.

Dinsdag,  alweer de laatste dag. Wat gaat het toch snel. ‘s Middags een bezoekje aan de dansmiddag van de ouderen die lekker hebben gegeten, een goed stukje muziek erbij en VIP Schriks die tussen de dansnummers Voorop In Polonaise ging. Vervolgens op naar café Internos voor de 1e editie van de Carnavals PubQuiz van Bart en Bianca. Makkelijke en moeilijke vragen, goede opkomst van ruim 80 man en een gezellige middag verraden al dat dit concept volgend jaar vrijwel zeker een vervolg zal krijgen om de Torreadors hun titel te laten verdedigen.

En dan komt er echt een einde aan carnaval 2020. Eerst weer richting De Moost om de prominenten van Jeugdcarnaval 2020 van hun taken te ontheffen waarbij, net als later bij Prins Peter d’n Twedde en Prinses Chantal, afgesloten werd met de Bolero. Die klonk een aantal uren later ook toen ook de Opperuul en zijn Prinses na hele mooie, warme en trotse dankwoorden hun kroontje, steek en scepter weer moesten inleveren en weer gewoon als Peter en Chantal door het leven gaan. Maar dan met een ervaring die ze, samen met hun kinderen, hebben mogen meemaken en die ze nooit meer zullen vergeten.

Optocht, poging 2. Eén zondag later is het dan tijd om de optocht in te halen. De weergoden waren ons nu wel goed gezind en er stond een lekker zonnetje. Twee jeugdgroepen met wagens uit Zeilberg en Deurne kwamen de optocht nog mooier maken dan hij al was. CV Op z’n Heundjes buiten mededinging, maar met Prins Bart in hun midden, een paar hele mooie groepen van familie, buurten vriendengroepen en teamgenoten van kroonprins Melle, diverse paren en eenlingen en wat ervaren rotten die hun krachten bundelden, samen met 2 prinsenwagens een genot voor onze heersers en het publiek dat in grote getalen naar de optocht was komen kijken. Ja die extra kans om te GENIETEN werd door velen gepakt en daar zal niemand spijt van hebben gehad.

De enige spijt die je kunt hebben is dat je niet de kans hebt gepakt om te genieten een van bovengenoemde activiteiten. Maar volgend jaar weer een kans. Nog 7 en een halve maand wachten tot 15-11-2020 als het feest opnieuw los gaat barsten. En tot die tijd………. nagenieten van weer een geweldig carnavalsseizoen 2020 in het Ulewappersland.  Iedereen die daarvan heeft genoten en die dit mogelijk hebben gemaakt, bedankt en tot 15-11-2020!