Terugblik op 2020 door Muziekvereniging St. Willibrordus

2020 wat een jaar!!

We willen als vereniging toch even terugblikken op dit bewogen jaar 2020.

Wat hebben we een geweldige carnaval gehad met jawel een prins uit de muziekvereniging,PRINS PETER. We hebben voor Prins Peter, Prinses Chantal en natuurlijk ook de kinderen, een mooi carnavalesk concert gegeven. Daar hebben zij, maar wij ook van genoten.

Ja en toen na de Carnaval begonnen onze uitdagingen als vereniging i.v.m. Corona. Hier willen we niet te lang bij stil staan.

Ook was er dit jaar de donateursloterij. Wij als vereniging willen de gemeenschap van Neerkant bedanken voor de steun die wij kregen door het kopen van onze loten. Hopelijk kunnen we in het jaar 2021 weer terecht bij u met onze loten. Nogmaals dank voor de steun.

Ook dit jaar hebben we onze leden vergadering gehouden.
In het bestuur is er dit jaar één wijziging. Yvonne Janssen, onze secretaris, gaat het bestuur van onze vereniging na vele jaren trouwe dienst verlaten. Natuurlijk vinden wij dat jammer als vereniging, maar bovenal willen we Yvonne bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren. Maikel Smeets is, door de vergadering, als nieuw bestuurslid van onze vereniging benoemd.Maikel, heel veel succes en plezier gewenst!
Dan terug naar de jubilarissen; we hadden dit jaar maar liefst 6 (!) jubilarissen in ons midden. Zij zijn óf al een bepaald aantal jaren lid bij de muziekbond óf een bepaald aantal jaren lid bij onze vereniging. De jubilarissen van 2020 zijn Marjo van Lith (10 jaar), Luciana van Hoek(25 jaar), Dick Verdam (25 jaar), Ingrid Vollenberg (40 jaar), Lambert van Horen (50 jaar) en Helm Verhees (50 jaar). Lambert en Helm zijn hiermee ook uitgeroepen tot erelid van onze vereniging. Ook vanuit deze kant nog van harte gefeliciteerd aan alle jubilarissen.

Ook werd er dit jaar weer een verenigingsman/vrouw van het jaar uitgeroepen. Dit jaar was deze erevermelding voor Dirk Janssen. Dirk zit al meerdere jaren in de muziekcommissie, was betrokken als commissielid bij de organisatie van het Maestro concert en neemt zo nu en dan de taken waar als penningmeester wanneer onze eigen penningmeester het druk heeft. Dirk heeft de benoeming tot verenigingsman daarom zeker verdiend! Proficiat!

We hebben dit jaar door een noodlottig ongeval afscheid moeten nemen van ons erelid PierreMartens. Hij was meer dan 70 jaar lid van onze vereniging.  We hebben als vereniging in aangepaste vorm op een eerbiedige wijze afscheid genomen van hem en we zullen onze Pierre nog lang missen. Want muziek was Pierre en Pierre was muziek.

Een aantal concerten zijn helaas niet doorgegaan, waaronder het onlineconcert dat was gepland op 23 december. We zijn als muziekvereniging toch weer bezig om een onlineconcertmet carnaval te organiseren op 13 februari 2021. Dus houdt alle berichtgeving in de gaten want met de carnaval gaan we weer iets moois in elkaar zetten.

Wat ons nu nog rest is het vooruit kijken naar een jaar met jawel weer een Prins uit ons korps enwel Prins Peter en Prinses Chantal. We gaan een spannende tijd tegemoet met veel uitdagingen die we met z’n allen ook wel weer overwinnen.

We hopen U inwoners van Neerkant binnenkort weer te ontmoeten bij een concert van ons in welke vorm dan ook.

Wij wensen u allen een gezond en voorspoedig 2021!

Bestuur Muziekvereniging St Willibrordus

NeerkantOnline