Neerkants Historisch Erfgoed (NHE)

Adres
onbekend

Website
neerkantshistorischerfgoed.techniekmeteenziel.nl/nhe/

Telefoon
onbekend

Wij zijn de Heemkunde-werkgroep binnen museum Techniek met een Ziel, vandaar onze naam: De ziel van Neerkant.
Leden:
Theo van Teeffelen, Neerkant    
tel. 077 – 466 1384    email: t.teeffelen@chello.nl 
Pierre Ulen, Meistraat 43, 5758 RZ Neerkant    
tel. 077 – 466 1328     email: p.ulen@hccnet.nl
Henk Verstappen, Broekstraat 9,  5758 BG  Neerkant  
tel. 077 466 1692     email: henkverstappen@hetnet.nl

In 2014 zijn wij begonnen met het digitaliseren van alle foto’s, bidprentjes en documenten die in de voorgaande jaren verzameld waren door Henk Joosten. Om deze verzameling ook toegankelijk te maken buiten de openingstijden van het museum, is besloten om een eigen website van het Neerkants Historisch Erfgoed te maken.

We hebben gekozen voor een eenvoudige opzet: onder de tabbladen in de menubalk kunt u kiezen uit: personen, gebouwen, verenigingen en bidprentjes. Onder elke rubriek kunt u op alfabetische volgorde zoeken naar bepaalde foto’s of prentjes. U kunt de foto’s iets vergroten door er op te klikken. In de rubriek wie? wat? waar? staan foto’s waar wij nog gegevens over zoeken. 

De verzameling is natuurlijk nog lang niet compleet. Aanvullingen, correcties van fout ingevoerde data en nieuwe collecties zijn van harte welkom. U kunt reageren via bovenstaande emailadressen. Ook kunt u een bezoek brengen aan museum Techniek met een ziel. De heemkunde-werkgroep is op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur in het museum aan het werk.