Nieuws Neerkandia 31 mei

Beste leden,

Sinds de coronamaatregelen half maart onze velden leeg achterlieten, komt het voetbal momenteel stapje voor stapje weer terug.

Het begon bij Neerkandia op 4 mei voorzichtig met trainingen voor het jeugdvoetbal. Kinderen t/m 12 jaar mochten zonder spelbeperkingen weer twee keer per week voetballen. Vanaf 11 mei zijn de overige jeugdteams en de selectie weer begonnen met wekelijkse trainingen, met 1,5 meter afstand om de kans op besmetting door het coronavirus minimaal te houden. Onlangs is ook de training voor dames hervat.

Afgelopen week is er door de rijksoverheid weer een aantal versoepelingen bekend gemaakt die gevolgen hebben voor Neerkandia. 

  • Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar).
  • Premier Rutte heeft bekend gemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn. Het bestuur van Neerkandia zal nog bezien op welke wijze aan deze versoepeling vorm zal worden gegeven.

Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

Neerkandia Cup

Neerkandia heeft ook doen besluiten de Neerkandia Cup van 2020 niet plaats te laten vinden.

Bestuur Neerkandia