Luier- en incontinentiemateriaal container in Neerkant.

Luiercontainers op 10 plekken in gemeente Deurne

Op 1 juli is de gemeente Deurne gestart met een pilot van bovengrondse luiercontainers. Inwoners kunnen dan op 10 verschillende locaties binnen de gemeente gratis luiers inleveren. Het inzamelen van de luiers gebeurt met speciale luierafvalzakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij de verschillende afhaalpunten, waaronder het gemeentehuis.

Luiers apart weggooien is goedkoper

De gemiddelde inwoner gooit zo’n 10 kilo aan luierafval weg in een jaar. Bij veel mensen verdwijnt dit in de grijze container. Geen luiers in de grijze container scheelt enorm veel ruimte. De grijze container hoeft dan minder vaak aan straat te staan. Het gescheiden inleveren van luiers levert voor deze huishoudens een echte kostenbesparing op. 

Op 10 verschillende locaties

Inwoners van gemeente Deurne kunnen daarom vanaf 1 juli babyluiers en incontinentiemateriaal inleveren bij de luiercontainers. Deze zijn te vinden op de onderstaande plekken:- Op milieustraat, Indumastraat 5 in Deurne- Bij kinderdagverblijf Kiekeboe, Haag 3 in Deurne – Bij kinderdagverblijf Hummelhonk, Keltenstraat 16 in Deurne- Bij glascontainer, Gerardushuis, Parkstraat – Milhezerweg in Deurne- Bij glascontainer, Oude Liesselseweg in Deurne- Bij glascontainer, op parkeerterrein St. Jozefstraat in Deurne – Bij glascontainer, Pastoriestraat in Vlierden- Bij luiercontinaer van zorgcoöperatie Helenaveen, Oude Peelstraat in Helenaveen – Bij glascontainer Jan Linders, Oude Molen in Liessel- 

Bij kinderdagverblijf Springhuis/Willibrordus, Dorpsstraat 11 in Neerkant. 

Gratis speciale luierafvalzakken

Inwoners verzamelen de luiers en incontinentiemateriaal in speciale luierzakken. De zakken zijn gratis op te halen bij het gemeentehuis, de milieustraat en op alle locaties waar ook gratisPMD-zakken liggen (in Neerkant bij Xandra’s Super, Keulsebaan 6b Neerkant).

De volle afvalzakken met luiers kan gratis weggooien in de speciale luiercontainers.

Hergebruik van luiers

Om het inzamelen van afval goed en betaalbaar te houden, is het voor inwoners van gemeente Deurne belangrijk om beter afval te scheiden. Hoe exacter we inzamelen, hoe beter voor de portemonnee en het milieu. Luiers kunnen gerecycled worden door het plastic te hergebruiken voor nieuwe producten. 

Geen medisch afval

De inzamelpunten van luiers zijn niet bedoeld voor medisch afval. In de luierzakken horen geen (latex) handschoenen, medicijnen en verpakkingen, stomazakjes en onderleggers. Voor medisch afval is een aparte subsidie beschikbaar bij de gemeente.