Laatste nieuws Pand Broekmans, Dorpsstraat

Neerkant 13 juli 2020

Beste Dorpsgenoten,

Met deze brief willen wij u graag informeren over de actuele tussenstand van het voormalige pand van Broekmans aan de dorpsstraat 17.

Zoals u wellicht weet en via Leefbaar en Vitaal Neerkant meerdere malen gecommuniceerd is, staat het gebouw maar ook het hele gebied er om heen op de nominatie om her ontwikkeld te worden. Aan deze toekomstige ontwikkeling heeft de fam Nooyen, eigenaar van het gebouw, haar volledige medewerking toegezegd.

De totale herontwikkeling blijft om diverse redenen vertragingen oplopen en het einde is helaas nog niet in zicht.  

De Familie wil in eerste instantie verder verval, waardevermindering  en gevaarlijke omstandigheden voorkomen en is daarom nu begonnen om het kantoor/woon en bedrijfsgedeelte her in te delen.

Dit project wordt uitgevoerd door een 3 tal stagiaires onder de supervisie van professionele stagebegeleiders met diverse  disciplines in de bouw.

De doelstelling van het project is om er een 6 tal kleine kantoor/ eenpersoons appartementjes met opslag/bedrijfsruimte te genereren.

Zoals reeds aangegeven zal het een en ander wellicht een tijdelijk karakter krijgen en derhalve ook gefaseerd worden gerealiseerd.

Uit een eerdere enquête, uitgevoerd door de fam Nooyen, middels een oproep aan de Neerkantse bevolking via het weekblad voor Deurne, hebben meer dan 20 Neerkantse jongeren getoond een serieuze  interesse te hebben in een klein en goedkoop appartementje.

Wij hopen dat de gemeenteraad in het najaar een beslissing zal nemen over de integrale aanpak van het gebied, waarin wij mede blijvende huisvesting willen realiseren, zodat de totale herontwikkeling van het genoemde gebied snel van start kan gaan.

Indien er nog aanvullende opmerkingen of vragen zijn zou ik u graag willen uitnodigen om ter plaatse aan de dorpsstraat  een bezoekje te brengen en met mij persoonlijk eventuele verdere kansen en mogelijkheden te bespreken.

Graag vooraf een afspraakje maken met Tonny Nooyen 0629035801

Hopende u hiermee in eerste instantie goed geïnformeerd te hebben over onze positieve intenties. 

Hoogachtend Tonny Nooyen