Gemeente geeft groen licht voor kermis Neerkant

Gemeente geeft groen licht voor kermis Neerkant

Door de aangekondigde versoepelingen voor evenementen ziet de gemeente Deurne mogelijkheden om de kermis in Neerkant – die duurt van 3 tot en met 6 juli – door te laten gaan. Het is het eerste evenement in de gemeente dat weer kan plaatsvinden sinds de coronamaatregelen vorig jaar van kracht werden. 

Coronamaatregelen

De gemeente, buro De Kermisgids en diverse kermisexploitanten werken samen om het dorp binnen de nu geldende coronamaatregelen de gelegenheid te bieden om veilig en verantwoord kermis te vieren. 

De (kinder)attracties, spel en eetkramen zijn wat verder uit elkaar geplaatst en er is een routing zodat de bezoekers goed rekening kunnen houden met de te bewaren afstand van anderhalve meter. Sfeerbeheerders en beveiligers houden een oogje in het zeil.

Kermiswethouder Helm Verhees: “Een kermis verbindt de mensen in het dorp. Dat is wat mensen ook zo gemist hebben in coronatijd. Als gemeente zijn we blij dat door de versoepelingen evenementen nu weer gehouden kunnen worden. Daar willen wij graag onze medewerking aan verlenen. Uiteraard binnen de geldende coronaregels”. 

Verkeersmaatregelen

Vanaf de opbouw tot en met de afbraak van de kermis zal het gemotoriseerd verkeer net als andere jaren het geval was worden omgeleid. De busdienst gaat tijdelijk via Vinkenbroek/Uitleg/St.Vincentiusstraat en vice versa. 

NeerkantOnline