Expositie Communicatie “De GSM van Napoleon” (Video)

Vanaf 29 mei 2022 wordt in het museum tot eind juni een unieke interactieve expositie gehouden met als thema de evolutie die de GSM van Napoleon omstreeks 1800 heeft doorgemaakt tot de huidige iPod/iPone.  Heus het is geen april grap. Zij stonden tot 1850 op kerktorens over geheel west Europa. Dit unieke enige nog compleet en werkend bewaard gebleven exemplaar wordt ivm zijn grote afmetingen in het CC Deurne opgesteld. Via de scholen worden alle kinderen met hun ouders uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bijbehorende expo in het museum.

Wij willen iedereen verbazen met deze expositie door het verleden te ontsluiten om zo de toekomstige ontwikkelingen in de draadloze communicatietechniek beter te begrijpen. Het museum wil vooral met deze zeldzame expositie de huidige generatie jongeren de potentiële robotbouwers, met ondersteuning van de ouders, te enthousiasmeren en te kiezen voor een opleiding in de techniek.

Op de feestelijk openingsdag van de expositie op 29 mei 2022 wordt in het museum door Professor, Ir. Klaas Robers een lezing gehouden over de evolutie van de GSM van Napoleon. Tot ziens in het museum. Wij verheugen ons op uw bezoek.

De expositie is tijdens de openingstijden van het museumte bezichtigen. Hiervoor gelden de normale entreeprijzen. Graag vooraf aanmelden via de website.