Drugsinval in Neerkant

Beste inwoners van Neerkant,

Vorige week donderdag was er een inval door de politie bij een drugslab op de Heitrak. Zwaar bewapende politiemensen en een pantservoertuig hebben een behoorlijk indruk achtergelaten. Ik kan me goed voorstellen dat dit bij u voor veel onrust heeft gezorgd. 

Om deze reden heb ik contact gehad met de voorzitter van de werkgroep Veiligheid van Leefbaar en Vitaal Neerkant, Mieke Sijben. Zij bevestigde dat het gebeuren bij sommigenvan u een diepe indruk heeft achtergelaten en dat er diverse vragen leven, bijvoorbeeld over activiteiten op het terrein nadat de politie is weggegaan. 

Ik snap dat zo’n inval zorgt voor een gevoel van onveiligheid en vragen oproept, zeker bij de direct omwonenden. Het lab is door de politie opgerold en ontmanteld. Er zijn mensen aangehouden en de politie doet verder onderzoek naar de zaak. De onveilige situatie is daarmee beëindigd. 

De komende periode kan er vaker sprake zijn van bezoek van overheidsdiensten aan het adres op de Heitrak. Er is bodemverontreiniging aangetroffen op het perceel. Het kan zijn dat afval opgeruimd moet worden en dat er verder onderzoek gedaan wordt naar andere overtredingen.


Mocht er nader informatie volgen dan wordt u op de hoogte gebracht via de website neerkantonline.nl.

Met vriendelijke groet,

Greet Buter
Burgemeester gemeente Deurne

NeerkantOnline