Dodenherdenking 2020

Het bericht:
In verband met Corona zal dit jaar aan de dodenherdenking, volgens de nu geldende richtlijnen, aandacht worden besteed. We zullen daarom,s’avonds geen openbare bijeenkomst organiseren¬†op 4 mei.


Wel zal eerder op de dag los van elkaar op bepaalde momenten de twee kransen worden geplaatst door de gemeente en LVN, zal Bart Janssen een gebed uitspreken en de namen van onze Neerkantse slachtoffers benoemen zoals ieder jaar, zal ook aandacht worden besteed aan de familie Wals als oorlogslachtoffers in het recente verleden en zal de Last Post ten gehore worden gebracht en zal de vlag worden gehesen.

Ook zorgt het kerkbestuur weer zoals ieder jaar voor een mooi bloemstuk bij het oorlogsmonument en bij het herdenkingsteken voor de familie Wals.
Dit alles dus niet op hetzelfde moment en niet tijdens een openbare bijeenkomst. Henk Pijnenburg zal de afzonderlijke activiteiten verfilmen en er een geheel van maken. Iedereen kan deze impressie vervolgens terug zien hier op deze site. Als er geen corona was geweest, zou na de herdenking bij het monument de film over 75 jaar bevrijding van Neerkant zijn getoond in de Moost.
Ook deze film is nu op Neerkant online geplaatst en voor iedereen de moeite van het bekijken waard.