Bedankje van Yara Kastelijn

Lieve organisatie, sponsoren, dorpsgenoten, familie en vriend(inn)en.

10 November 2019, de dag dat mijn leven een beetje anders werd. Na jarenlang werken, trainen en tegenslag, flikte ik het toch om mijn droom uit te laten komen. De droom die ik al had als meisje van 8. Dag in dag uit, elke minuut van de dag wordt er rekening mee gehouden. Eten, trainingen, reizen en wedstrijden. Alles gepland. Het is niet altijd even makkelijk geweest voor mijn papa, mama, Kenny en Femke. Maar we hebben er de juiste gouden formule in gevonden. En daar ben ik ze zo ontzettend dankbaar voor!

 Ook op de momenten dat het de andere kant op leek te gaan met fietsen, wisten we samen de wereldtop te bereiken. Familie Kastelijn is een familiebedrijf. In mijn eentje was dit nooit gelukt. Ik moest er wel een beetje aan wennen. Steeds meer fans en bekendheid. Tegenwoordig word ik bij alle wielerfans herkent met of zonder wielerkleding. Stiekem maakt het me ook een beetje trots.De resultaten van het afgelopen seizoen gingen ook in ons dorpje als een rood vuurtje. De wedstrijden werden live gevolgd op tv en de resultaten bijgehouden. Dank voor de leuke en positieve berichtjes die ik hierop kreeg. En ook voor het supporteren en de succes wensen. Het doet erg veel deugd! Mijn Europese titel was echt het hoogtepunt. Die dag was zo bijzonder. Van start tot finish aan de leiding. Eindelijk was die trui van mij, het Wilhelmus had me nog nooit zo hard geraakt en een smile groter dan tussen mijn oren. Ik geniet elke dag van mijn mooie sterrentrui. Wanneer ik eraan terug denk, foto’s of filmpjes zie. Komt dat ontzettend fijne gevoel weer terug.

Zo ook op zaterdagavond 15 augustus. Een avond vol verassingen. Mijn eigen straatje, het podium doek van het EK in Silvelle en een ongelofelijk mooi beeldje van het hele dorp. Een beeldje waar ik sta afgebeeld lopend met mijn fiets op mijn nek, gegoten in brons staat met trots in de erker van de woonkamer. Zo ontzettend mooi en bijzonder.Ik heb er echt onwijs van genoten.

Zoveel lieve felicitaties, berichtjes, filmpjes. Een mooiere avond kon ik niet wensen. De organisatie heeft er onwijs veel tijd en energie ingestoken, dat kon ik zo zien. De avond was perfect. Die ik nooit van mijn leven ga vergeten. Ik wil heel graag iedereen bedanken die voor deze bijzondere avond heeft gezorgd en er was. 

Tegenwoordig maak ik met alle plezier en trots een extra lusje na mijn trainingsrondje door mijn eigen ‘Yara’s paedje’. 

Dankjewel!
Liefs Yara