90-jarig Jubileum Neerkandia

Voetbalvereniging Neerkandia vierde het 90-jarig bestaan.

Op 22 mei 1932 werd voetbalvereniging Neerkandia opgericht. Dat heuglijke feit was afgelopen weekend reden om uitgebreid feest te vieren.
Op 13 mei was het allereerst tijd voor de jeugd. Alle leden van de pupillenteams, samen met leden van korfbalvereniging Arcades, namen deel aan een spellencircuit op het sportpark. Uiteraard werd na afloop de wisselbeker uitgereikt aan het team met de beste score.

Daarna was het nog hartstikke druk op het springkussen en de stormbaan. Want kinderen mochten zich daar natuurlijk nog een poos uitleven. De juniorenteams van Neerkandia werden tegelijkertijd getest op hun kennis tijdens een quiz in de tent.

Een voetbalvereniging als Neerkandia richt zich natuurlijk vooral op het voetbal zelf, al 90 jaar lang. Door overleg met wedstrijdsecretarissen van de tegenstanders speelden álle Neerkandia-teams hun thuiswedstrijd in het feestweekeinde. Dat gaf op zaterdag en zondag een gezellige boel op sportpark de Moostdijk. Wedstrijden die door veel belangstellenden werden bekeken.
Hoe mooi was het dat juist tijdens het feestweekeinde Neerkandia JO-16 kampioen kón worden. Extra gemotiveerd slaagden de spelers hierin door met 13-0 hun wedstrijd te winnen. Natuurlijk reden voor vuurwerk, champagne spandoeken en feest.

Een vast ritueel bij de seizoenafsluiting van Neerkandia is de penaltybokaal. Van elk jeugdteam is in voorrondes één speler naar voren gekomen die de strafschoppen het beste neemt. Deze keer werd de penaltybokaal tijdens het jubileumweekend gespeeld. Tijdens een spannende finale op het hoofdveld wisten Daan Fransen (pupillen) en Daan Klaus (junioren) de prijs te bemachtigen.

Het officiële moment.
Vervolgens was het tijd voor de officiële handeling. Burgemeester Buter was, sportief als ze is, op de fiets naar Neerkant gekomen om de aftrap te verrichten van het vaandelteam van Neerkandia in de wedstrijd tegen TSC uit Tegelen. Nadat ze eerst de winnaars van de penaltybokaal had gehuldigd werd het daarna tijd voor een kort officiëel moment. Ze had mooie woorden over de functie van sport in het algemeen en de rol van Neerkandia in ons dorp. En natuurlijk bleef zij samen met veel supporters ook nog even genieten van het goede spel met als eindresultaat een overwinning met 6-1 voor de Groenwitten.

Na al het voetbal op de zaterdag was het tijd voor een grandioze party. Popband Afslag 7 nam plaats op het podium en wist samen met DJ Walliezz te zorgen voor een fantastische avond in de feesttent op het sportpark.
Op de zondag van het jubileumweekend was er natuurlijk een activiteit voor de “rustende” leden en andere belangstellenden. Beter gezegd, de leden die weliswaar niet meer wekelijks voetballen, maar nog altijd een grote betrokkenheid hebben bij de voetbalvereniging. Een mooie fietstocht door het groen van Liessel, Griendtsveen, Helenaveen en Neerkant. Onderweg natuurlijk koffie met een wafel en na afloop een lunch in de feesttent.
De seniorenteams (dames 1 en drie herenteams) speelden vervolgens op 15 mei ook hun wedstrijden op het eigen sportpark. En wat is leuker dan om na de wedstrijd samen met DJ Beck (Totale Wahnsinn!) mee te zingen met Duitse schlagers en met je team samen een biertoren te bestellen en deze tot de laatste druppel op te drinken.

Natuurlijk is er dan nog een uitsmijter. Voor de leden die er nog steeds niet genoeg van hadden, verzorgde La Fiësta Mania, “wereldberoemd” in Neerkant en omgeving, een geweldige slotapotheose van het 90-jarig jubileum van voetbalvereniging Neerkandia.

Met volle vertrouwen gaan de ongeveer 300 leden op naar het eeuwfeest over tien jaar.
NeerkantOnline